Какво е тенис лакът?

Латералният епикондилит (тенис лакът) е болезнено състояние на външната част на ръката, повтарящо се през известен период от време. Възпаленото сухожилие може да се дължи на редица причини и заболявания като травми, повтарящи се микротравми, продължителни неестествени физически натоварвания и други.

Топ 5 причини за появата на тенис лакът

Най-честите причини за появата на тенис лакът при игра са:

  1. Тежка ракета
  2. Твърде голям грип
  3. Твърд кордаж или високи килограми на наплитане
  4. Нездравословна техника на изпълнение на ударите
  5. Излишно силно стискане на грипа при продължителна игра

Симптомите могат да бъдат болка или парене от външната страна на лакътя, слабост на хвата и понякога болка в лакътя през нощта.

За колко време минава тенис лакътя?

Обикновено терапията е екипен процес между пациент, доктор и физиотерпевт. Диагнозата трябва да се постави от специалист. Можете и сами да си тествате ръката при болка, както демонстрира рехабилитаторът Младен Попов:

Тъй като тенис лакътя е хронично заболяване, лечението му отнема време. Освен задължителната почивка, можете да си помогнете и като подобрите кръвообращението в болезнената област. Много бърз ефект на затопляне постигат еднократните лепенки ALLEVI8 PRO Relief patches. Използването им в продължение на седмица успокоява възпалението и благодарение на третираната вътрешна повърхност с разтвор от джинджифил, турмалин, капсаицин, лавандула и женшен и елементите калций и магнезий.